fbpx

Остануваме во комуникација за зголемување на мнозинството со партиите со кои делиме исти вредности

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Одговор на новинарско прашање, Славјанка Петровска, пратеничка на СДСМ

Прашање: Претседателот вчера кажа дека ќе чека како ќе се одвива политичката состојба во однос на после неуспешниот обид на опозицијата да се собори власта, како вие сметате дека ќе дојде до расплет на политичката криза дали работите на зголемување на парламентарното мнозинство, опозицијата повторно бара предвремени избори и оставка од премиерот Заев.

Одговор: Оставката на премиерот Заев е многу јасна, очигледно дека опозицијата селективно ги следи медиумите и известувањата. Претседателот Заев и во владата и во партијата поднесе оставка, но како политичка партија во органите на партијата одлучивме тие да бидат одложени се до целосно стабилизирање на државата. Едно од тие процеси за стабилизација на државата е и зголемувањето на мнозинството и стабилизирање на парламентарното мнозинство, денот на гласањето кога сакаа да се изгласа недоверба стана јасно дека опозицијата го нема тоа долго најавувано парламентарно мнозинство. Како политичка партија сериозна и посветена на демократските процеси во државата остануваме отворени за понатамошна комуникација со сите политички партии, особено со оние кои ги делиме истите вредности.