fbpx

Партизација на Град Скопје и прекинати проекти е учинокот на Арсовска во првите месеци од мандатот

Facebook
Twitter
LinkedIn

Прес конференција на СДСМ, Рената Јајоска, советничка во Советот на Град Скопје

Почитувани,

Конструкциите што секојдневно ги пласира ВМРО-ДПМНЕ не можат да го сокријат неработењето на градоначалничката од нивните редови, Данела Арсовска.

Се ближат првите 82 дена од мандатот на Арсовска а таа не сработе ништо во интерес на градот и на скопјани.

Во овие два и пол месеци од мандатот, Арсовска ќе остане запаметена по 109 партиски вработувања во Град Скопје, по партизација на Јавните претпијатија и установи во надлежност на Градот и по прекинатиот проект Бас рапид транзит.

Колку Арсовска знае да менаџира покажува и фактот што Градот додели пет милиони денари или над 80.000 евра на ЈП Градски Паркинг, во време кога на предлог на Арсовска се намалува цената за паркирање.

И Арсовска и останатите градоначалници од ВМРО-ДПМНЕ ги игнорираа проблемите со парното греење и ги оставија скопјани на цедило.

Ваквиот однос на Арсовска покажува дека во ВМРО-ДПМНЕ нема никаква промена.

Оваа партија и нејзините градоначалници не работат за интересите на граѓаните и општините, туку единствено за партиски и личните интереси.

Град Скопје, општините и граѓаните не заслужуваат вакви неодговорни и нечесни градоначалници.

Последни вести