fbpx

Срамно е противењето на Славески на зголемување на минималната плата, ВМРО-ДПМНЕ е против работниците

Facebook
Twitter
LinkedIn

Прес-конференција на СДСМ, Даниела Николова, пратеничка на СДСМ

Почитувани граѓани, почитувани новинари,

Додека Владата предводена од СДСМ работи на изнаоѓање решение за зголемување на минималната плата во согласност со сите засегнати страни, ВМРО-ДПМНЕ продолжува да се противи на растот на платите.

Трајко Славевски член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ и претседател на Советот во Град Скопје е најгласниот противник на зголемувањето на минималната плата.

Ако претходно Славески велеше дека поголема минимална плата ќе значела крах за домашната економија, тој сега вели дека барањето за зголемување на минималната плата било нереално и неоправдано.

Славевски како претседател на Советот во Град Скопје добива месечен надоместок од околу 35.000 денари.

Скоро три минимални плати добива Славевски за да биде десна рака на Данела Арсовска да дејствува против граѓаните, против работниците.

Неоправдано и нереално, а пред се срамно е однесувањето на Славевски кој со месечни примања од илјадници евра се противи на зголемување на минималната плата за работнците и тоа во време на енергетска и економска криза.

За разлика од партијата на Славески, ВМРО-ДПМНЕ, која со години ја држеше минималната плата замрзната, СДСМ за неполни пет години ја зголеми минималната плата за над 6.000 денари и ќе продолжи да ја зголемува.

Заедно со синдикатите, со работодавачите, ќе се најде договор и минималната плата оваа година повторно ќе биде зголемена, без разлика колку и да се противи ВМРО-ДПМНЕ.

 

Последни вести