fbpx

За расколот и кавгите за медот ВМРО-ДПМНЕ да ги бараат проблемите кај себе

Facebook
Twitter
LinkedIn

Одговор на новинарско прашање, Дарко Каевски, портпарол и пратеник на СДСМ

ВМРО-ДПМНЕ да не ја меша СДСМ во внатрешните проблеми којшто и се случуваат, за рачињата во медот, за криминалот ,за хаосот и паниката којшто владее.

Хаосот и паниката којшто владее во ВМРО-ДПМНЕ очигледно е дека има основани причини и причините не се никој друг освен самите тие.

Единствената адреса на којашто треба да се посочат овие работи е белиот дворец, а единствениот којшто и те како има одговорност и треба да се посочи е Христијан Мицкоски.

Со денови слушаме големи обвинувања за криминал, за рацете во медот. Слушнавме и дека Христијан Мицкоски е потрошен кадар, слушнавме и различни толкувања од оние на Христијан Мицкоски за процесите којшто треба да се случат конкретно и со Уставот.

Сето тоа покажува дека Христијан Мицкоски се обидува да ја заштити својата фотеља и со вакви обвинувања како денеска.

Она што сакам да го потенцирам е дека ВМРО-ДПМНЕ не само што не е ребрендирана и реформирана партија туку со сите овие постапки и потези којшто ги прават во изминатиот период дополнително покажуваат дека се дополнително криминализирана партија.

Последни вести