fbpx

СДСМ бара посебна седница на Совет за хаосот во ЈП во Скопје

Facebook
Twitter
LinkedIn

Почитувани граѓани, почитувани новинари,

СДСМ бара посебна седница на Советот на град Скопје за хаосот, за состојбата во јавните претпријатија.

За само една година, ВМРО-ДПМНЕ во Скопје предизвика целосен колапс на градот и јавните претпријатија под негова надлежност.

Поради рацете во медот, поради бизнис интереси граѓаните на Скопје остануваат без основните функции.

Два дена Скопје беше без јавен автобуски превоз поради штрајкот на вработените во ЈСП. Никогаш ова се нема случено.

Иако вработените ја добија платата, останаа неодговорени прашањата за милионските долгови што ЈСП ги има направено во последната година.

Ситуацијата не е добра ниту во другите јавни претпријатија како Улици и патишта и Паркови и зеленило, каде една година управува ВМРО ДПМНЕ.

Сето ова е поради неспособноста на градската власт предводена од ВМРО-ДПМНЕ и Данела Арсовска.

Не само што нема нови проекти и инвестиции, не само што крупни проекти се прекинати, туку се доведува во прашање и основното функционирање на јавните претпријатија и установи во Скопје.

Очекуваме ВМРО ДПМНЕ кое има мнозинство во Советот и Трајко Славевски како претседавач, да закаже наменска седница.

Треба да се делува.

Скопје и неговите жители не заслужуваат неспособна градска власт која мисли само на лични бизнис интереси и дејствува на штета на Градот.

СДСМ во Град Скопје со својата советничка листа ќе продолжи да се бори за интересите на скопјани и нема да дозволи граѓаните да трпат поради неспособноста на ВМРО-ДПМНЕ.

Последни вести