fbpx

Од 1 јануари пониска цена на електрична енергија за домаќинставата за 5% во прв блок

Facebook
Twitter
LinkedIn

Прес-конференција, Дарио Николовски, член на ЦО на СДСМ

Почитувани граѓани,

Најпрво, дозволете ми во името на СДСМ и од мое лично име да ви посакам среќна нова 2024 година.

Од денеска пониска цена на електрична енергија за домаќинставата!

Граѓаните кои внимаваат и домаќински ја трошат струјата ќе плаќаат помалку.

Математички прецизно од 1 јануари за 5% поевтина цена во први блок, а вториот блок и евтината струја остануваат исти.

Само со мерката за евтината дневна тарифа на струја се граѓаните заштедуваат 1.000 денари, мерка која најмногу ќе ја користат пензионерите.

Енергетските политики и мерки што ги презеде владата предводена од СДСМ во време на Пандемија и енергетска криза даваат резултати: ниски сметки и враќање на дневната ефтина тарифа.

Визонерскиот пристап кон зголемување на енергетската независнист, јасно фокусирани кон стабилна и сигурна испорака на струја со посебно внимание кон заштита на стандардот на ранливите и пензионерите отворија можност граѓаните дирекно да имаат бенефит преку пониски сметки.

Енергетиката за граѓаните останува во фокус на СДСМ и во 2024 година.

Последни вести