fbpx

Ја поздравуваме Резолуцијата на САД, разочарувачки е што само ДПМНЕ е против европскиот пат

Facebook
Twitter
LinkedIn

Одговор на новинарско прашање, Дарко Каевски, пратеник и портпарол на СДСМ

Jа поздравуваме, благодарни сме за силната и недвосмислена поддршка од нашите стратешки партнери – САД. Оваа поддршка на САД ја имаме затоа што 7 години активно се работи на продлабочување на односите со стратешките партнери и силната меѓународната позиција на државата. Сепак разочарувачки и поразително е што имаме толку силна меѓународна поддршка само блокадата е од дома, од ДПМНЕ и Мицкоски кои се единствената опција којашто е против членството во ЕУ и активно спроведува блокада на европскиот пат и иднината на државата и граѓаните.

Последни вести