fbpx

Спасовски: СДСМ ќе ги почека законските предлози за реорганизација на министерства, ќе ги разгледа по што ќе донесе одлука дали ќе ги поддржи

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Коориднаторот на пратеничката група на СДСМ, Оливер Спасовски, денеска во одговор на новинарски прашања во македонското Собрание информираше за заклучоците од координацијата на Пратеничката група и кај Претседателот на Собранието, на којашто главно, се дискутираше за конституирањето на комисиите, работните тела во законодавниот дом, делгациите и групите за соработка.

Во однос на Законите кои што се најавуваат за реорганизација на министерства или реформа на администрацијата, Спасовски соопшти дека СДСМ не може да соопшти став на невидено и затоа пред да одлучи ќе ги почека законските решенија, ќе ги разгледа внимателно законските текстови, по што ќе донесе одлука дали ќе ги поддржи.

Линк до одговорите на прашањата:

Последни вести