fbpx

Транспорт и врски може да зборува само за реализации на провизиите од неизградените патишта

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

По 10 години, Министерството за транспорт и врски, дури сега најавува изградба на патишта.

Кога веќе решиле да набројуваат, добро би било од министерството во листата на проекти кои се реализираат да ги додадат и провизиите за кои граѓаните слушнаа од проектот „Вистината за Македонија“ и да известат до каде е реализацијата на овие капитални проекти.

Десетгодишното криминално владеење на ВМРО-ДПМНЕ резултира со урнисани патишта, а инвестициите во патната инфраструктура се незначајни. Тоа го потврди и Европската унија која дури 39% проценти од патиштата ги оцени како лоши и небезбедни.

По 11 декември доаѓаат промените. Парите ќе се трошат исклучиво за потребите на граѓаните и тие ќе се возат по нови и безбедни патишта.

Скопје, 09.09.2016

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

 

Последни вести