fbpx

Извршниот одбор ги достави предлозите до ЦО

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Почитувани,

Извршниот одбор на попладневниот состанок одлучи на Централниот одбор да му ги предложи кандидатите за министри и дополнителните заменици министри за составот на техничката Влада за организирање и спроведување избори.

Воедно, Извршниот одбор донесе одлука да му предложи на Централниот одбор одржување тематски конгрес на партијата за отворање на простор за широк фронт против режимот на Груевски и утврдување на приоритетите на идната демократска власт во Македонија, професионални и демократски институции што ќе работат во интерес на граѓаните, правично општество, економска и социјална стабилност на граѓаните и државата, независно судство, објективни медиуми…

 

Скопје, 01.09.2016
ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

 

 

 

Последни вести