fbpx

Граѓаните ќе добијат висококвалитетни лекови, наместо евтините на Груевски

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

СДСМ со Програмата се обврзува дека ќе ги зголеми буџетски средства за лекови што паѓаат на товар на Фондот за здравствено осигурување, со набавка на висококвалитетни лекови и вакцини од реномирани производители.

Ќе обезбедиме ефикасни и безбедни лекови, со проверен квалитет.

За граѓаните мора да бидат достапни новите генерации лекови.

За секоја сериозна Влада којашто мисли на граѓаните, здравјето е приоритет.

Но актуелната Влада не е одговорна Влада.

Граѓанинот Груевски нема право по 10 години владеење да зборува за лекови за граѓаните.

Поради неговите политики поддржани од Никола Тодоров граѓаните со години примаат евтини лекови, а децата ни примаат вакцини избрани според најефтина цена, додека милиони евра одат во картонски барок за бизниси на фамилијата.

По промените граѓаните ќе добијат домаќинска Влада што ќе се грижи за нивните вистински потреби, меѓу кои и квалитетни лекови.

 

Скопје, 30.08.2016

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

Последни вести