fbpx

Одговорност за криминалот ќе има, зборот е збор, тоа го плаши Груевски

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Бетонот на ВМРО-ДПМНЕ се распадна.

Сите еднострани одлуки коишто ги донесоа досега сами ги погазија.

Избори на 5-ти јуни нема да има поради неисполнети услови за слободни, фер и регуларни избори. Собранието е свикано. Се покажа дека постои уставна и законска можност за тоа.

Граѓаните знаат. Дилеми нема. Едностраната одкука на ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ, да ја вратат старата Влада исто така сами ќе ја погазат.

Главната цел, да ги спасат криминалците во своите редови нема да им успее.

Не може да има селективно поништување на аболицијата. Аболицијата мора да биде целосно поништена. Законот мора да важи подеднакво за сите.

Одговороност за криминалот во изминатите 10 години мора да има и ќе има.

Нема спас ниту за аболицираниот Груевски ниту за неговото друштво.

Македонија ќе има предвремени регуларни, фер и демократски избори.

Зборот е збор. А тоа најмногу го плаши Никола Груевски.

 

Скопје, 19.05.2016

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

Последни вести