fbpx

Прочистен Избирачки список за фер избори, граѓаните сами да одлучуваат за својата земја

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Веб апликацијата на Државната изборна комисија, за граѓанска контрола на Избирачкиот список, покажа колку е неопходно навремено и темелно прочистување на избирачкиот список.

Се потврдува она што СДСМ го говори цело време.

Само неколку примери покажуваат дека на една адреса фигурираат по 60, па дури и повеќе лица.

На една адреса во Скопје се запишани 66 лица.

На една адреса во Ресен се запишани 34, а на друга 24 лица.

Уште еднаш се потврди она што го покажа Вистината за Македонија, дека ВМРО-ДПМНЕ и Никола Груевски организирале криминални избори, преку корупција, фантомски гласачи и злоупотреби на државните институции.

Прочистен, кредибилен избирачки список е еден од предусловите за фер и демократски избори. Без прочистен Избирачки список нема фер и демократски избори.

Социјалдемократскиот сојуз на Македонија ги охрабрува граѓаните да продолжат да го проверуваат избирачкиот список и да го искористат законското право да пријават неправилности до Државната изборна комисија.

Граѓаните се тие коишто ќе одлучуваат за иднината на својата земја на фер избори.

Во Македонија мора да има и ќе има слободни, фер и демократски избори, со прочистен избирачки список и слободни медиуми.

 

 

 

 

Последни вести