fbpx

Груевски жените од Охрид ги смета само за бројка

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Почитувани граѓани,

Никола Груевски ја нема поддршката од граѓаните на Охрид.

Никола Груевски ја нема поддршката ниту од младите ниту од жените.

Тоа го знае и самиот Никола Груевски.

Како и во други градови во Македонија и во Охрид локалната власт на ВМРО-ДПМНЕ врши притисок врз вработените жени во медицинскиот центар, во образованието, во јавните претпријатија и во општинската администрација да присуствуваат на партискиот настан во Скопје.

Се прават списоци со вработени жени од коишто се бара по секоја цена да ги полнат автобусите на Никола Грувски и да се задоволи неговата бројка. Очигледно Никола Груевски жените од Охрид ги смета само за бројка.

Ова е потценувачко и навредувачко за нашите сограѓанки, за секоја жена.

Во демократски општества со Устав е загарантирано правот на граѓаните за слобода на своето определување и партиско делување.

Јавно апелираме сите наши сограѓанки да ги пријават притисоците. За овие злоупореби на државните институции следува одговорност.

Никола Груевски и ВМРО ДПМНЕ свесни дека секојдневно се повеќе ја губат довербата кај граѓаните, употребуваат фашистички методи, со уцени, закани и притисоци.

Но толку е загубена довербата помеѓу граѓаните што на Никола Груевски притисоците не можат да му помогнат.

Граѓаните знаат. Заврши времето на Никола Груевски, завршува и времето на ВМРО-ДПМНЕ.

Центар за комуникации
ОО СДСМ Охрид

 

Последни вести