fbpx

И за ,,Република“ милиони евра од власта, а за граѓаните сиромаштија

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Милионски приходи од власта во заминување и за ,,Република“, додека граѓаните тонат во сиромаштија.

И ,,Република“ со денови молчи и се крие за милионските приходи од 1.1 милион евра.

Според податоци од Централниот регистар, за три години ,,Република“ остварила приходи од 1.1 милион евра!

Во услови кога се затворени 10 000 фирми низ Македонија заради арачот којшто власта постојано им го зема, гласноговорниците што ја величат и штитат власта, вртат милионски приходи.

Само две гласила под контрола на Груевски и фамилијата, оствариле неверојатни 2.4 милиони евра!

И ,,Република“ не ја интересираат потребите на граѓаните, затоа заедно со Курир учествува во креирањето на извртената реалност, по наредба на уредникот Груевски, за да ги заштитат неговите криминали и провизии.

За Република и Курир најважни се лагите коишто ги пласираат за да ги задоволат апетитие на Груевски. Затоа и остваруваат милионски приходи. Затоа и не ги почитуваат професионалните стандарди за транспарентно медиумско известување.

Брзо ќе стане јасно, како се финансира Република, за што е платена, со колку пари и со чии пари.

Скопје, 10.01.2016
ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

 

Последни вести