fbpx

(Видео) Куновска: Даштевски и Науновски може да членуваат во Комисија за дискриминација

Facebook
Twitter
LinkedIn

Во Комисија за борба против дискриминација не може да членуваат луѓе кои покажале во низа свои настапи дека немаат блага претстава што е борба против дискриминацијата. Овие кандидати можат да членуваат само во Комисија за дискриминација, рече пратеничката Софија Куновска во однос на предлогот на одлука за именување на членови на Комисијата за заштита од дискриминација, на 85-тата седница на Собранието на Р.Македонија

 

 

 

 

 

Последни вести