fbpx

Крај за инвестициите на фамилијата во лаги и криминал!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Поради виртуелните инвестиции на Груевски Македонија е последна земја во регионот и Европа по странски инвестиции.

Груевски ги излажа граѓаните за 307 милиони евра странски директни инвестиции коишто никогаш не се реализираа.

И Народна банка го демантираше Груевски кој во последните денови од неговиот мандат се расфрла со виртуелни бројки.

Македонија во последното тромесечие имала само 8.5 милиони евра странски инвестиции! Тоа е помалку од половина Панорамско тркало во Вардар.

Само во последните денови од мандатот на Груевски:

-Над 1.000 рудари одТораница и Добрево останаа на улица, без работа, затоа што виртуелната инвестиција на Груевски се повлекува од државата

-Над 50 граѓани од Берово остана без работа,поради стечајот што го прогласи турската фирма Улак амбалаж

-Во Свети Николе, Груевски ги излажа граѓаните за наводни 450 вработувања, во некаква фабрика за производство на печурки, којашто никогашне се изгради

Груевски излажа и за италијанската Орланди, турски Шишеџам, Хајер и Тривју, индиската Мадерсон, француската Монтипе, израелската Газит Глоуб, Еуро Италија, Искра Словенија, Биротекник Отомотив, Грудхостод Данска…

Од виртуелните инвестиции на Груевски останаа само лажните ветувања и празни ливади.

Од виртуелните политики на Груевски над 500.000 луѓе живеат под прагот на сиромаштија.
626.312 луѓе ја напуштиле Македонија.

Во мандатот на Груевски има само инвестиции во лаги и криминал за богатење на фамилијата.

Мандатот на лаги и криминал на Груевски и фамилијата завршува!

Граѓаните имаат идеја за Груевски:

Збогум Никола!

Скопје 08.01.2015

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

Последни вести