fbpx

Во повеќе одделенија во Општата болница во Охрид се уште нема греење

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавноста

Почитувани,

Пред само неполн месец СДСМ алармираше и предупреди за катастрофалната ситуација со којашто се соочува Општата болница во Охрид. Ситуацијата станува се поалармантна, затоа што пациентите сеуште се соочуваат со крајно лоши и нехумaни услови.

Во повеќе одделенија во Општата болница во Охрид, како што се интерното, геријатриското, детското одделение, како и во гинеколошкото одделение се уште нема греење. Во ек на ниски температури, пацинетите се смрзнуваат и се оставени да се снаоѓаат како знаат и умеат. Граѓаните се револтирани и со право реагираат. Тие мора сами да си обезбедуваат греалки со цел да си обезбедат минимум соодветни услови за својот престој.

Зошто нема греење во болницата во Охрид? Чии бизнис интереси се штитат? Ги повикуваме надлежните веднаш да им обезбедат основни услови за престој и лекување на пациентите во Општата болница.

Хаосот во здравството е резултат на погрешните политики на Никола Тодоров и Никола Груевски, а граѓаните тоа многу добро го препознаваат. Затоа тие имаат една заедничка идеја: Збогум Никола!

 

СДСМ Охрид

 

Последни вести