fbpx

Честитка по повод големиот Еврејски празник Ханука

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Почитувани,

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев, по повод големиот Еврејски празник Ханука упати честитка до претседателот на еврејската заедница Берта Романо – Николиќ и до сите припадници на Еврејската заедница.

Во честитката стои:

„Во име на Социјалдемократскиот сојуз на Македонија и мое лично име упатувам искрени и срдечни честитики до сите припадници на Еврејската заедница по повод денот на светлината – Ханука.

Посакувам овој ден, согласно Вашата традиција, да го одбележите во спокој, радост и духовен мир. Нека празникот на светлината донесе светлина и радост во секој дом, во секое семејство.

Ханука, како еден од празниците коишто ја симболизираат и желбата за слобода, е трајна вредност во градењето на слободно општество врз темелите на меѓусебно почитување, помагање и толеранција.

Со промовирање на овие вредности допринесуваме за подобра и просперитетна иднина на Република Македонија.” се вели во честитката на Претседателот на СДСМ, Зоран Заев.

 

Скопје, 06.12.2015 год.

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

Последни вести