fbpx

Средба со претседателот на Домот на пратеници на Чешкиот парламент, Хамачек

Facebook
Twitter
LinkedIn

Почитувани,

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев денеска се сретна со претседателот на Домот на пратеници на парламентот на Република Чешка, Јан Хамачек, којшто е во официјална посета на Република Македонија.

Централни теми на средбата беа актуелната состојба во земјава, бегалската криза и продлабочувањето на соработката помеѓу Чешка и Македонија.

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев, посочи дека актуелната бегалска криза е заеднички проблем на цела Европа и во таа насока побара поголема помош од Република Чешка.

Претседателот на Домот на пратеници на парламентот на Чешка, Јан Ханачек, рече дека неговата земја е подготвена да и помогне на Република Македонија, финансиски, материјално и ако е потребно да испрати и човечки ресурси за директна помош на македонската полиција.

Во однос на актуелната состојба во земјава заеднички беше оценето дека треба целосно да се имплементираат сите договорени точки за организирање и спроведување слободни, фер и демократски избори на 24-ти април.

 

 

04.12.2015

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

 

Последни вести