fbpx

Претседателот Заев со честитка за денот на рударите: Макотрпната работа на рударите е наш мотив да работиме уште понапорно и уште подобро за сите граѓани

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

 

Почитувани, нека е честит и вековит Денот на рударите.

Денеска на Денот на рударите 28 август испраќам честитка но и благодароност до седумстотини рудари кои работат овде во рудникот САСА во Македонска Каменица, но и до сите кои се бават со оваа важна и тешка професија.

Почитувани рудари, вашата макотрпна и благородна работа за сите нас е мотив да работиме уште повеќе напорно и посветено во ваш интерес, во интерес на сите граѓани.

СДСМ во изминатите три години покажа што значи вистинска грижа за рударите и рударството како значајна индустриска гранка во нашата економија.

Ја намаливме старосната граница за пензионирање и со тоа исправивме долгогодишна неправда. Денес,со законските измени, рударите во пенизја заминуваат на околу 50 годишна возраст, наместо на 58 години возраст како претходно.

Тоа е фер пристап кој оддава достојно признание, но и дава шанси за младите во оваа важна професија.

Како одговорна партија предводник на новата Влада подготвени сме и мотивирани во следните четири години, да работиме уште повеќе за да биде уште подобро и за рударите и за сите граѓани на нашата татковина.

Последни вести