Барањето за апанажа на Трипуновски е само потврда дека на ВМРО-ДПМНЕ не им се важни земјоделците, туку само народните пари

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Соопштение за јавност

Барањето на поранешниот дополнителен заменик министер за земјоделство, шумарство и водостопанство, Цветан Трипунивски за апанажа за неговиот ангажман во преодната Влада е доказ дека за кадрите на ВМРО-ДПМНЕ и Христијан Мицкоски важни се само народните пари, а не интересите на земјоделците, на граѓаните.

Кривична пријава за злоупотреба на службена должност, организирање партиски протести на лажни земјоделци и неовластено снимање на вработени во подрачна единици на Министерството, се единствените резултати на Трипуновски во земјоделството.

За ова, Трипуновски сега бара се уште да троши пари од граѓаните. Тоа е неодговорно, несериозно и незрело однесување на Трипуновски кој со ваквиот потег само потврди дека за него, единствен интерес се народните пари и кога не работи и кога работи на штета на земјоделците.