fbpx

Губитникот Мицкоски е најнеспособниот директор на ЕЛЕМ и најмалку повикан да зборува за цените на електрична енергија, официјални податоци ги побиваат неговите манипулации

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност – реакција на изнесени ставови на Христијан Мицкоски

Најнеспособниот директор на АД ЕЛЕМ, Христијан Мицкоски е најмалку повикан да зборува за цените на струјата, затоа што што како советник за енергетика на Никола Груевски има удел во покачувањето на цената на електрична енергија за 100 отсто.

Официјални податоци ги разбиваат манипулациите на губитникот Мицкоски.

Просечната месечна нето плата во јануари 2010 изнесувала 20.330 денари, во јуни 2017 таа била 22. 808 денари, а во јули оваа 2020 година 27.231 денар.

Во однос на цената на струјата, во првото полугодие 2017 година просечната малопродажна цена на електричната енергија за домаќинствата изнесува 5.017 денари по киловат лас додека во првото полугодие 2020 година, просечната малопродажна цена на електричната енергија за домаќинствата изнесува 4.789 денари по киловат час.

Додека просечната плата расте, просечната цена на електричната енергија бележи пад. Тоа во време на криминалното владеење на ВМРО-ДПМНЕ беше незамисливо, кога платите ба замрзнати со години, а државата беше зависна од увоз на скапа струја.

Последни вести