fbpx

Лицемерно е ВМРО-ДПМНЕ, партија со извршители на врата да зборува за домаќинско работење и трошење

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

ВМРО-ДПМНЕ партијата со замрзнат имот, блокирани сметки и извршители на вратата на Белата палата, олицетворение на расипничкото владеење, не може да зборува за економија, уште помалку да критикува.

ВМРО-ДПМНЕ кога критикува, заборава да каже дека Владата предводена од СДСМ ги исплатува и нивните доспеани долгови и тоа во време на криза.

Факт е дека и покрај тешката година на светска криза, во 2021 година како држава успеавме да влеземе со целосно стабилна финансиска состојба, ликвидна и солвентна.

Факт е дека преку четири економски пакети вредни над 1.1 милијарда евра Владата предводена од СДСМ помогна на над 400.000 граѓани, спаси над 100.000 работни места и ги поддржа македонските компании.

Факт е дека ВМРО-ДПМНЕ ги кочеше сите процеси на поддршка, последниот во Собранието со што беа против финансиска поддршка на пензионерите, невработените, младите.

Буџетот за 2021 година е развоен, плански, со и натаму предвидена поддршка, а отвара можност и за искористување на нови економски потенцијали.

Колку и да се обидува, ВМРО-ДПМНЕ нема да успее да застане на патот на напредокот на државата.

Следува трансформација на општеството по европски стандарди, со десет приоритети врамени во „Акција 21″ со што ќе продолжат и капиталните инвестиции.

Додека ВМРО-ДПМНЕ блокира, кочи, се однесува деструктивно, Владата предводена од СДСМ, прави се` во интерес на граѓаните и државата.

Граѓаните тоа го препознаваат и затоа ВМРО ДПМНЕ уште долго останува во опозиција.

Последни вести