fbpx

Нема поголем извор на лажни вести од ВМРО-ДПМНЕ оваа партија прави се за да го поткопа здравствениот систем

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Нема поголем извор на лажни вести од ВМРО-ДПМНЕ и Христијан Мицкоски што беше потврдено и со студија финансирана од Европската Унија.

Од почетокот на пандемијата, па се до денеска, ВМРО-ДПМНЕ прави се за до го поткопа здравствениот систем во државата, а во таа насока се и денешните небулози пласирани од белиот дворец.

Таквите тврдења не се точни и никако не можат да бидат точни. Нашите институции се стручни, прецизни и сите податоци се точни од прв до последен, за што пред јавноста се презентираат со дневна динамика на известување со точни бројки и факти. Не постои можност анализите и податоците на здравствените власти да бидат лажирани затоа што се сублимат од повеќе независни извори, а податоците се објавуваат во реално време, на дневно ниво.

Впрочем, високи претставници на Светската здравствена организација во неколку наврати ја имаат поздравено транспарентноста на Министерството за здравство.

ВМРО-ДПМНЕ со ништо не придонесува во борбата против коронавирусот. Напротив, со лаги и конструкции се обидува да го поткопа здравствениот систем, да ги понижи здравствените работници. Затоа се во опозиција, за тоа шест пати се поразувани од граѓаните.

Последни вести