fbpx

Хипокризија на дело, Мицкоски пописот не бил здравствено безбеден, а неговата ВМРО-ДПМНЕ организира протести со кои го загрозува јавното здравје

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Партијата предводена од губитникот Христијан Мицкоски која глуми загриженост за здравјето на граѓаните, продолжува со деструктивноста одржувајќи протести и загрозувајќи го јавното здравје.

Мицкоски вели дека нема да примал попишувачи, дека пописот не бил безбеден по здравјето на граѓаните, а неговата ВМРО-ДПМНЕ безпочитување на мерките одржува протести и масовни собири.

Тоа е тешко лицемерие, хипокризија на дело.

Од почетокот на пандемијата, па до денес ВМРО-ДПМНЕ и Мицкоски се на погрешната страна, на спротивната страна од интересите на граѓаните и здравствениот систем.

На ВМРО-ДПМНЕ и Мицкоски не им е грижа ниту за јавното здравје, ниту за здравствениот систем, ним им се важни само личните и партиските интереси.

Последен од низата докази за тоа беше вчерашниот нивен лицемерен протест пред Министерството за здравство.

Граѓаните одамна ја препознаваат деструктивноста на Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ.

Токму затоа шест пати ги казнуваат на избори и токму затоа повторно ќе ги казнат на изборите наесен.

Последни вести