fbpx

Како што не се израдува за приемот, така не честиташе за една година членство во НАТО, Мицкоски е на спротивната страна од државните интереси

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Република Северна Македонија одбележа една година од полноправното членство во НАТО.

Со членството во НАТО реализиравме една од двете приоритетни стратешки цели поставен уште на Денот на независноста.

Денес, нашата држава е рамноправен член на најмоќниот воено-безбедносен сојуз.

Исто како што пред една година не честиташе за приемот во НАТО, така Христијан Мицкоски не честиташе ниту за една година од членството на Северна Македонија во НАТО.

Мицкоски немаше сила ниту да аплаудира во Собранието кога беше ратификуван влезот во НАТО, немаше сила ниту вчера да ја честита првата годишнина од членството.

Мицкоски е на спротивната страна од државните и националните интереси, тој е антизападен антиевропски политичар, единствен на браникот на криминалот, кој сака државата да ја врати во режим и изолација.

Граѓаните тоа одамна го знаат, затоа и шест пати го казнуваат на избори, затоа тој уште долго ќе биде опозиција

Последни вести