fbpx

Маричиќ во Кисела Вода: Пред граѓаните ќе излеземе со најдобрата понуда за секоја општина, за да продолжат развојот и напредокот

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Соопштение за јавност

 

Денеска секретарот за меѓународна соработка на СДСМ Бојан Маричиќ придружуван со претседателот на ОО СДСМ Кисела Вода Горан Трајковски и градоначалникот на општина Кисела Вода Филип Темелковски одржаа маалска средба со граѓаните од оваа општина.

Пред присутните се разговараше за повеќе актуелни теми, за досега сработените проекти, но присутните дадоа и сопствени забелешки и предлози со цел да се изнајдат решенија кои уште повеќе ќе го унапредат квалитетот на живот во оваа општина.

Маричиќ се осврна на политиките на централната и локалната власт во изминатите четири години и потенцираше дека граѓаните ги препознаваат политиките кои нудат напредок и развој, политики кои се единствено во интерес на граѓаните.

– Во изминатите четири години постигнавме многу, се реализираа бројни проекти овде во Кисела Вода. Се пробиваат и реконструираат улици, се градат детски градинки и спортски игралишта. Очигледен е развојот и на другите општини низ државата. Тоа е мотив да продолжиме уште позасилено во периодот што претстои. Со чесна понуда и реални политики креирани со вас и за вас СДСМ е фаворит на локалните избори. Продолжуваме заедно со иста сила и ентузијазам за нови победи и за “Најдоброто за нашата општина” Заеднички креираме мерки и политики кои гарантираат локален развој, напредок и подобар квалитет на живот во секоја општина! На престојните локални избори уште еднаш ќе докажеме дека СДСМ е најсилната, најмоќната, најразнолика и најорганизираната партија, посочи Маричиќ.

Жителите на Кисела Вода ги поздравија досегашните реализирани проекти, а пред се конкретните реализирани проекти како што се регионален пат Јурумлери – Драчево и Драчево – Орешани – Таор. Рехабилитацијата на регионалниот пат Сопиште – Долно Соње. Населба Дрчаво исто така доби и целосно нова детската градинка со капацитет за 120 деца.