fbpx

Битиќи од Струга: СДСМ е секогаш меѓу граѓаните, тие се наш партнер со кој заедно ја креираме најдобрата понуда за секоја наша општина

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Потпретседателот на СДСМ, Фатмир Битиќи, денеска оддржа средба со ИО на СДСМ Струга, а потоа учествуваше на маалска средба со стружани со цел да се слушне гласот на граѓаните и нивните сугестии кои се темел на креирање победничка кадровска и програмска политика и пример за успех на концептот едно општество за сите кое нуди еднакви услови за секој граѓанин.

„Централната власт предводена од СДСМ во интензивна соработка со општините и советниците на СДСМ овозможија сериозен развој на локалните самоуправи ширум државата. Владата предводена од СДСМ минативе 4 години инвестираше близу 9 милиони евра во 68 километри патна инфраструктура во општина Струга, издовени беа средства и за Струшките вечери на поезијата, за Домот на културата и за други проекти важни за граѓаните на Струга и регионот, посочи Битиќи.

Тој додаде дека од првиот ден Владата предводена од СДСМ работи одговорно, отчетно и во соработка со единиците на локалната самоуправа, водејќи се од интересите на граѓаните.

„Единство и грижа за сите, тоа е силата на СДСМ и ова е тоа што не прави победници на сите избори до сега и она што ќе не направи победници на овие локални избори.

Граѓаните остануваат наш партнер и заедно ја креираме стратегијата што го носи најдоброта за секоја наша општина” заклучи Битиќи на средбата во Струга.

Последни вести