fbpx

Дополнителни 1.100 стечајци ќе добиваат месечен надомест од над 9.200 денари, грижата за сите граѓани е наш врвен приоритет

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Парламентарното мнозинство предводено од СДСМ во континуитет покажува што значи вистинска грижа за граѓаните.

Помош и поддршка за ранливите категории останува наш врвен приоритет од кој не отстапуваме.

За таа цел, парламентарното мнозинство предводено од СДСМ ги усвои измените и дополнувањата на Законот за стечајци.

Дополнителни 1.100 стечајни работници ќе добиваат месечен надомест од 9.242 денари месечно, до пензионирање или вработување со овие измени.

На овој начин реализираме уште едно предизборно ветување и исправаме децениска неправда кон овие наши сограѓани.

Досега, го решивме статусот на околу 13.000 стечајни работници кои не по своја вина останале без работа и без регулиран статус.

Како одговорна социјалдемократска партија продолжуваме да решаваме долгогодишни проблеми кои водат до унапредување на животниот стандард на граѓаните.

Последни вести