fbpx

Медицинскиот пироман Христијан Мицкоски повторно на страна на корона вирусот, против вакцинацијата и новите мерки, на штета на здравјето на граѓаните

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Новите мерки и масовната вакцинација се во насока на заштита на здравјето на граѓаните и колективното здравје откако новиот сој на корона вирусот почна да се шири.

Мерките кои веќе се применуваат во многу други земји, не ги делат луѓето туку го заштитуваат нивното и колективното здравје.

Ничие лично право не е и не може да биде над правото на заштита на здравјето на граѓаните.

Наместо да повика на доследно почитување на постоечките мерки за заштита и масовна вакцинација на граѓаните медицинскиот пироман Христијан Мицкоски повторно е на страната на корона вирусот.

Од самиот почеток на ковид кризата Мицкоски прави се да го поткопа системот, да поттикне непочитување на мерките и да ги одврати луѓето од масовната имунизација.

Делувањето на пироманот Христијан Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ се на директна штета на здравствениот систем и претставува опоасност по здравјето на граѓаните.

Граѓаните го казнија ова некрофилно и пироманско однесување на Мицкоски и тоа ќе го сторат повторно.

Апелираме граѓаните да ги почитуваат новите мерки и да се вакцинираат. Повеќе вакцинирани, значи помалку хоспитализирани и помалку рестрикции, значат заштита на здравјето на сите.

Последни вести