fbpx

Организациониот секретар Попов на терен во Малешевијата, пожарите се под контрола, граѓаните да знаат дека сите штети ќе ги надоместиме

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Организациониот секретар на СДСМ, Мартин Попов, денеска е на терен во опожарените подрачја низ Малешевијата.

После неколкудневна борба и надчовечки напори, огромните пожари кои го зафатија овој дел од Малшевијата, како и пожарите во околината на Делчево се под целосна контрола, изгасени и локализирани.

Попов упати ограмна благодарност за пожртвувноста и посветеноста на пожарникарите, војниците, полицајците, граѓаните, домашните и странски волонтери. Солидарноста и подадената рака од сите, особено од нашите сојузници од ЕУ и НАТО нема да ја заборавиме.

Сведоштвата, траумите, личните и семејни загуби кои ги претрпуваат жителите кои се соочија со пламените јазици се потресни, но државата е тука за граѓаните и штетата ќе биде надоместена.

Како орагнизационен секретар на СДСМ Попов рече дека партијата преку надлежните институции со кои раководи се обврзува на тоа државата да ја надомести штетата на граѓаните и нивните имоти, предизвикана од пожарите, како и да ги санира сите последици по животната средина.

„Сите заеднички ќе ја надоместиме штетата во Будинарци, во Умлена, Мачево, Истевник, насекаде и низ целата земја. Солидарното македонско општество, државата е тука за Вас, граѓаните, бидете спокојни.“ рече Мартин Попов, оргаинизациски секретар на СДСМ.
Оранизацискиот секретар Попов се вклучи и во тимот волентери кои помагаат на тимовите кои делуваат на терен, координирани од кризниот штаб, како и на граѓаните на коишто им е потребна помош или одредени неопходни намирници.

Институциите се тука за граѓаните но човечки и солидарно е да се подаде рака и да се помогне секогаш.

Последни вести