fbpx

Шилегов на маалска средба: Гази Баба расте и се развива, заедно со граѓаните до најдобрата понуда на локалните избори

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Членот на Извршниот одбор на СДСМ Петре Шилегов и градоначалникот на општина Гази Баба, Борче Георгиевски, вечерва остварија маалски средби со граѓаните од оваа општина.

– СДСМ е најдобриот избор на граѓаните. СДСМ има најдобри проекти, најдобра понуда, концепт, визија и најдобар степен на реализација. За нас зборот е збор. За нас секој човек е важен, секоја општина е важна. Владата предводена од СДСМ во минатите 4 години инвестираше над 11.5 милиони евра во над 32 км патна инфраструктура во општина Гази Баба, посочи Шилегов.
Осврнувајќи се на досегашниот период, Шилегов додаде дека и во Гази Баба и во другите скопски општини се инвестира во важни капитални проекти.

– Градиме нов мост на Вардар кој ќе ги поврзува Гази Баба и Аеродром, важен капитален проект не само за овие две општини туку и за цело Скопје. Ги реконструиравме булеварот Александар Македонски, улицата Благоја Стефковски, расчистивме бројни диви депонии во општината, пробивме нови велосипедски патеки и подигнавме нови зелени површини. Поставуваме нова фекална и атмосферска канализација на бул. Киро Глигоров. Сето тоа го правиме заедно со локалната власт, за граѓаните на Гази Баба, посочи Шилегов.

– Инвестиравме над 37 милиони денари во реконструкција на средните училишта АСУЦ Боро Петрушевски, Михајло Пупин и Панче Арсовски. При што ја завршивме и изградбата на нова спортска сала во Боро Петрушевски. Обезбедивме прочистувачи за воздух за секоја училница, додава Шилегов.

Во делот на градското зеленило, Шилегов потенцираше дека во Гази Баба подигнати се над 13.000 метри квадратни нови и реконструирани паркови површини, со засадени над 1000 садници, при што меѓу другото целосно се реконструирани парковите Коце Металец и Железара.

СДСМ продолжува со активностите на терен со цел да биде уште поблиску до граѓаните, за заедно со граѓаните создаде понуда која ќе биде најдобра за секоја општина за секој град.

Последни вести