fbpx

Попов на маалска средба во Кисела Вода : Со СДСМ е сигурен локалниот и регионалниот развој

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Организациониот секретар на СДСМ Мартин Попов заедно со градоначалникот на општина Кисела Вода, Филип Темелковски одржаа маалска средба каде со граѓаните разговараа за се она што досега е направено и за се она што следи во оваа општина.

„СДСМ секогаш носи политики кои се во полза на граѓаните. Во изминатите четири години за општина Кисела Вода се направи многу и во сите области. Реконструирани беа 16.7 километри регионални патишта а во тек е надградба на локалната патна мрежа.
Регионалниот пат Јурумлери- Драчево, како и Драчево- Орешани – Таор се завршен во 2019 година. Од локалните патишта во тек е реконструкција на улицата Живко Фирфов, реконструкција и рехабилитација на коловоз на улица 1 во с. Усје, а во 2020 година завршени се улиците Саса и Јабланица во населбата Пинитија, коловозот на улицата Сердарот во село Драчево- истакна Попов.

Попов посочи и за инвестициите во подобрување на условите за најмалите, во тек е изградба и опремување на градинката во Драчево која ќе биде со капацитет од 120 деца. Покрај ова се инвестираше во замена на нееколошкиот систем за греење во градинката ЈГД 8 Март, клоновите Пеперутка 1 и 2, санација на покрив, санитарни јазли и дел од подна плоча во училиштето Златен Сремец како и во ОУ Кузман Шапкарев во Драчево. Инвестираме и во комунална инфраструктура, во тек е изградбата на секундарна пречистителна станица во Драчево.

За нас секој човек е важен, секоја општина е важна. Тоа е СДСМ! Секогаш го имаме најдоброто за граѓаните, СДСМ работи и ќе продолжи да работи заедно со граѓаните на секој град на секоја општина, на секое населено место, граѓаните од секоја етничка заедница.Се што граѓаните ќе побараат ќе биде нотирано, анализирано и проектите кои се реални и остварливи ќе бидат дел од предизборната програма која понатаму ќе стане Програма за работа на општината, заклучи организациониот секретар Попов.

Последни вести