fbpx

Oбразовниот систем е целосно подготвен за работа и од здравствен и од едукативен аспект, ВМРО-ДПМНЕ да престане да ја манипулира јавноста

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност – реакција на соопштението на ВМРО-ДПМНЕ

ВМРО-ДПМНЕ продолжува со своите манипулации, невистини и деструкции на штета на наставниот процес, образовниот систем е целосно подготвен за работа и од здравствен и од едукативен аспект.

Училиштата ги имаат сите ресурси за започнување на наставата со физичко присуство, според протоколите.

Како што информира Министерството за образование, училниците се полни со нагледни и дидактички средства, интерактивни табли потребни за реформските процеси, во тек е опремување на 265 кабинети во училиштата во цела држава, за постигнување на максимален ефект од наставата.

Се е подготвено и за почеток на новата концепција, наставниците се обучени, училиштата се снабдени со потребните материјали, предвидени со новите наставни програми за прво и четврто одделение.

Со новата Концепција за основно образование, се обезбедува поинаков пристап во учењето и стекнувањето на знаењето, а часовите ќе бидат интерактивни и интересни за учениците.

Сите вложени напори во изминатиот период даваат резултати, само ВМРО-ДПМНЕ, кое зад себе остави хаос во образованието, продолжува да се противи на се што носи развој и напредок, тера со опструкции и лаги.

ВМРО-ДПМНЕ систематски го уништуваше образованието, ги малтретираше учениците, ги манипулираше и дискриминираше наставниците, со своите експерименти го спушти кавлитетот на образованието на дно, а сега како опозиција ги кочи законите кои носат можност за покачување на платиите на наставниците.

Граѓаните тоа одамна го знаат, затоа и ја ускратуваат довербата на опозицијата, затоа ВМРО-ДПМНЕ е пред нов, седми изборен пораз.

Последни вести