fbpx

СДСМ гради едно општество за сите граѓани, ВМРО-ДПМНЕ дели и сее омраза

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

СДСМ со храброст и визија го иницираше и го спроведува концептот „Едно општество за сите“, концепт кој се темели на толеранција, мултикултарилизам, социјална правда, еднакви можности и одговорности за сите граѓани.

СДСМ како репрезент на сите етнички заедници во државата, посветено работи на унбапредување на меѓучовечките и меѓуетничките односи.

Од друга страна ВМРО-ДПМНЕ останува синоним за поделба на граѓаните по сите основи. 11 години ВМРО-ДПМНЕ како власт поттикнуваше меѓуетнички тензии, ги делеше граѓаните на партиоти и предавници, поттикнуваше раздор и омраза.

Дури и нивниот концепт ,, Македонија за сите луѓе” е лажен и популистички кој нема врска со реалноста.

Граѓаните ја гледаат разликата помеѓу одговорното работење на СДСМ, меѓу концептот едно општество за сите, кое носи прогрес и иднина за сите граѓани и неодговорниот однос, поделбите и раздорот што ги создава ВМРО-ДПМНЕ, кои водат само надолу во провалија.

Затоа на гласачите на претстојните избори ќе застанат зад најдобите политики на заедништво и соработка на СДСМ и уште еднаш ќе ги поразат поделбите што ги промовира ВМРО-ДПМНЕ.

Последни вести