fbpx

Пецаков мора да одговара, ВМРО-ДПМНЕ да престане да го штити и да врши притисок врз институциите

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Градоначалникот на Охрид, Кирил Пецаков мора да одговара затоа што свесно постапил незаконски, ги прекршил протоколите за заштита од ковид 19 и со тоа го загрозил јавното здравје.

Неговата партија, ВМРО-ДПМНЕ, мора да престане да го штити, да престане да шири лажни вести и да престане да врши притисоци врз институциите.

Институциите да не потпаѓаат под притисокот на ВМРО-ДПМНЕ, Пецаков мора да одговара за тоа што наместо во изолација по тестирање за Ковид 19 присуствуваше меѓу илјадници луѓе во Охрид.

Секој кој постапувал незаконски мора да сноси одговорност без разлика кој е, дали извршува некаква фунцкија или припаѓа на некоја политичка партија.

Последни вести