fbpx

Арсовска ја демантираа архитектите, да не бара оправдувања, туку да ја продолжи реконструкцијата на Универзална сала

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Пропаднаа сите обиди на Арсовска преку лаги да ги плаши граѓаните на Скопје дека Универзална сала е небезбеден проект.

Архитектите, целата стручна јавност потврдија дека проектот за реконструкција на Универзална сала е безбеден и направен по сите стандарди.

Арсовска нема веќе простор за манипулација на јавноста со лажни конструкции и затоа треба да се откаже од суетата и дрското однесување и да го продолжи проектот за Универзална сала за кој Владата на Град Скопје обезбеди 2 милиони евра.

Трпението на граѓаните на Скопје е пред крај, освен што го партизира градот, прекинува проекти, градоначалничка на ВМРО-ДПМНЕ нема намера да реализира ниту еден проект кој е во интерес на граѓаните и Градот.

Неколку месеци беа доволни Арсовска да се покаже и докаже како досега најнеспособниот градоначалник на Град Скопје.

Последни вести