fbpx

Пакетот мерки е за граѓаните и стопанството, пратениците на ВМРО-ДПМНЕ да ги поддржат

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност – реакција на прес-конференцијата на Гордана Кочовска Димитриевска

Пакетот 26 мерки вредни 400 милиони евра е за заштита на граѓаните и стопанството во услови на глобална економска и енергетска криза.

Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ на денешната седница треба да покажат одговорност и да се откажат од блокадите кои се нивна вообичаена пракса на речиси сите законски измени.

Ако веќе не сакаат да помогнат, тогаш да не одмагаат.

Ситуацијата со огромната светска економска и енергетска криза бара одговорност од сите пратаеници, последиците се сериозни, граѓаните не смеат да чекаат ниту ден повеќе.

Последни вести