fbpx

СДСМ обезбедува 400 милиони евра помош – ВМРО-ДПМНЕ троши 1,2 милиони за партиски вработувања

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

СДСМ преку Владата што ја предводи презема мерки за заштита на стандардот на граѓаните и одговорно штеди, градоначалниците на ВМРО-ДПМНЕ расипнички се однесуваат со парите на граѓаните.

Пакетот од 26 антикризни мерки вреден 400 милиони евра во насока на заштита на стандардот на граѓаните и помош на компаниите да ја задржат својата ликвидност и конкурентност веќе дава реални и видливи резултати, како и сите претходни владини мерки.

Но, кризата како да не важи за градоначалниците од ВМРО-ДПМНЕ. Само пет скопски градоначалници од ВМРО-ДПМНЕ, односно градоначалниците на Скопје, Карпош, Ѓорче Петров, Кисела Вода и Гази Баба ќе потрошат над 1,2 милиони евра за вдомување партиски кадри.

Во Скопје 670 илјади евра, во Бутел 200 илјади евра, во Ѓорче 133 илјади евра, во Карпош 75 илјади евра, во Гази Баба 160 илјади евра среде криза.

Истите тие градоначалници бараат пари од Владата и се закануваат со радикализација.

Повеќе од 1,2 милиони евра се сериозни пари за овие 5 општини. Со 1,2 милиони може да се реализираат важни проекти, може да им се помогне на граѓаните во време на криза, на јавните претпријатија.

Но, на градоначалниците од ВМРО-ДПМНЕ очигледно им е најважна партизацијата на општините, отколку потребите на граѓаните.

Ништо не се менува во ВМРО-ДПМНЕ, оваа партија останува симбол на криминал и расипништво, партија која не работи за добробит на граѓаните, ниту за напредок на општините.

Последни вести