fbpx

Растот на индустриското производство од 6,3 отсто потврда за успешноста на економските мерки и политики

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Економските политики на Владата предводена од СДСМ даваат реални и видливи податоци.

И во време на глобална економска криза макрдонската економијата е стабилна и конкурентна.

Последен доказ за тоа е растот на индустриското производство.

Според официјалните податоци од Државниот завод за статистика индустриското производство во февруари 2022 година е за 6,3 отсто поголемо во однос на истиот месец од претходната година.

Ова е уште еден доказ за успешните економски мерки и политики на Владата предводена од СДСМ.

И во време на криза расте производство растат платите и пензиите, се отвораат нови работни места.

Последни вести