fbpx

Со антикризните мерки граѓаните штедат во просек 2.150 месечно за струја

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Владата и институциите предводени од СДСМ успешно се справуваат со последиците од светската економска криза, најголема во последните неколку децении.

Резултатите од антикризните мерки вредни 400 милиони евра се видливи и реални.

Само преку мерката за субвенционирање на сметките за електрична енергија сметките за струја на едно семејство денес се пониски за 2.150 денари.

Тоа е сериозна заштеда на средства на месечно ниво.

Покрај намалување на трошоците, во време на криза растат платите и пензиите. Минималната плата од овој месец изнесува 18.000 денари, а просечната плата за месец јануари е 29.980 денари.

330.000 пензионери овие три месеци добиваат дополнителни 1.000 денари финансиска помош, а обезбедивме и рекордно зголемување на пензиите.

Како одговорна партија продолжуваме со реализација на политики што значат вистинска грижа за сите категории граѓани.

Последни вести