fbpx

Наместо бесплатен автубиски превоз, Арсовска во време на криза воведе поскап билет од 120 денари

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Наместо бесплатен автобуски превоз со кој ги лажеше граѓаните, Данела Арсовска и Јавното сообраќајно претпријатие воведуваат дневен билет од 120 денари.

Во време на криза, наместо да им помогнат на граѓаните, Арсовска и ЈСП воведуваат поскап билет.

Претходно, ова јавно претпријатие преку Арсовска бараше пари за помош од Владата иако тоа е под надлежност на Град Скопје, партиските кадри на Арсовска ја уназадија работата на ЈСП.

Заради лични хирови Арсовска го прекина проектот Бас рапид транзит и наместо да воведе бесплатен превоз, воведе нов поскап билет, што само по себе говори за нејзината неодговорност кон граѓаните и Град Скопје.

Арсовска не е способна да менацира ниту со сегашната флота автобуси, а не пак да обезбеди 250 нови еколошки автобуси, како што ги лаже граѓаните со месеци.

Последни вести