fbpx

Лефков да праша дали Мицкоски му се јавил на убиецот да се предаде?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Без срам и перде ВМРО-ДПМНЕ продолжува да го политизира убиството на младиот ракометар.

И покрај тоа што случајот е расветлен, сторителите веднаш беа препознаени а потоа и приведени, тоа не ја спречи ВМРО-ДПМНЕ со денови да го политизира овој случај при тоа пласирајќи лажни вести и измислици.

По искривената логика на ВМРО-ДПМНЕ дека едно од лицата осомничени за убиството било пронајдено поради притисокот на јавноста, тогаш може Лефков треба да постави прашање дали Христијан Мицкоски му се јавил на убиецот и го натерал да се предаде?

Особено што во јавноста и низ медиумите се појавија фотографии каде осомниченото лице и Мицкоски се фотографирани во срдечна и пријателска атмосфера.

Помина времето кога убијци и сторители на кривични дела беа заштитени од политички партии, институциите, полицијата, обвинителството, денес постапуваат независно, професионално и неселективно во борбата против секаков вид на криминал.

Денес никој не е над законите, се постапува и санкционира секое кривично дело без разлика кој го сторил истото.

Последни вести