fbpx

Парламентарното мнозинство е стабилно, изборите ќе бидат во 2024 година

Facebook
Twitter
LinkedIn

Одговор на новинарско прашање, Дарко Каевски, портпарол и пратеник на СДСМ

Одговор:

Да тоа што го кажавте дека сме дијаметрално спротивни страни, да тоа е така, ние сме на страната на граѓаните и носиме реформски и важни закони, ВМРО-ДПМНЕ е буквално на страната на опструкциите, блокадите и сакаат преку политички ситни поени да дојде и да добие некакви политички поени. Во делот на дополнителното прашање за коалицијата, коалицијата е стабилна, парламентарното мнозинство е стабилно и како резултат на сето тоа наредните парламентарни избори ќе бидат 2024 година и ќе бидат редовни.

Последни вести