fbpx

СДСМ обезбедува поголеми плати и пензии со ребалансот на Буџетот и заштеда на 200 милиони евра

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Со ребалансот на Буџетот Владата предводена од СДСМ обезбедува заштеда на 200 милиони евра непродуктивни трошоци, обезбедува средства за производство на храна за наредната година, поголеми плати и пензии, поддршка за граѓаните и компаниите и заштита на стандардот со нови мерки.

СДСМ и Владата којашто ја предводи со брзи и добро смислени мерки успешно менаџираат со последиците од најголемата економска и енергетска криза по Втората светска војна во Европа.

Го штитиме стандардот на граѓаните и компаниите, ги зголемуваме платите и пензиите, обезбедуваме ликвидност на буџетот, спроведуваме енергетска трансформација, и паралелно инвестираме во земјоделството и ги зголемуваме површините за да има доволно храна наредната година.

Благодарение на одговорни и вистински политики на СДСМ просечната плата се искачи над 500 евра и во време на криза, минималната плата се зголеми двојно, на 18.000 денари, платите во образованието рекордно се зголемија за 15%, постојано растат платите во сите сектори, а следува и историски раст на пензиите и нова методологија за постојан раст.

Разликата е очигледна, СДСМ се грижи за граѓаните, а ВМРО-ДПМНЕ опструира и блокира.

Последни вести