fbpx

Финансиската поддршка за граѓаните и компаниите продолжува во различни форми

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

 

Владата предводена од СДСМ во услови на најголемата криза презеде навремени и ефикасни мерки за заштита на животниот стандард на граѓаните од ценовните шокови и помош на компаниите.

Покажавме капацитет во справување со последиците од најголемата светска економска криза и тоа ќе продолжиме да го правиме.

Следуваат нови мерки и различни форми на помош како за граѓаните така и за компаниите.

Во тој правец е ребалансот на Буџетот преку кој се обезбедуваат 76 милиони евра помош на граѓаните и стопанството, како и дополнителни 52 милиони евра за земјоделството, за повисоки плати и пензии.

Она што е особено вредно да се истакне е дека Владата предводена од СДСМ продолжува да ја субвенционира цената на произведената електрична енергија за граѓаните да добиваат пониски сметки за електрична енергија.

Деновиве, започнува исплатата на субвенциите за над 20.000 тутунари, за што парите веќе се обезбедени во рамките на Буџетот.

Зголемената минимална плата, растот на платите во образованието, детската заштита и останатите сектори како и новата методологија за раст на пензиите се исто така мерки кои во време на криза го штитат стандардот на граѓаните.

Продолжуваме со вистинска грижа за граѓаните, за домашната економија.

Последни вести