fbpx

Нови 37 милиони евра за локални патишта, инвестираме во инфраструктурата

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

 

Собранието го усвои Законот со кој преку заем од Светска банка се обезбедуваат 37 милиони евра за финансирање на проектот за поврзување на локалните патишта во општините.

Ова се нови 37 милиони евра за унапредување на патната инфраструктура во сите општини.

На овој начин се унапредува поврзувањето на населените места но и се вложува во локалниот економски развој на општините.

И во време на најголема светска економска криза, Владата предводена од СДСМ вложува во капитални проекти кои го поттикнуваат економскиот раст.

Последни вести