fbpx

Марковска: Во ЕУ влегуваме како Македонци со македонски јазик, ВМРО-ДПМНЕ е изгубено во историјата

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Во ЕУ влегуваме како Македонци со чист македонски јазик, а вие сте изгубени во историјата, им се обрати пратеничката на СДСМ Даниела Марковска на пратениците од ВМРО-ДПМНЕ на денешната собраниска седница.

„За што протестирате ви од ВМРО-ДПМНЕ, изгубени во историјата? Вчера врховисти, завчера антички, а денеска наводно партизани. Во ЕУ влегуваме како Македонци со македонски јазик, а јас како пратеничка од Ѓорче Петров ќе се борам да го сочувам ликот и делото на Ѓорче Петров и тоа токму од вас, ќе се борам да го зачувам ликот и делото на нашите народоноослободителни херои кои вие ги нарекувавте злосторници“ порача пратеничката Марковска.

Последни вести