fbpx

Македонскиот јазик во ЕУ!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Македонскиот јазик одекна во ЕУ, на официјалните канали на Унијата, можеше да се избере опцијата за македонски јазик а беше вклучен и на ТВ сервисот на Европската Унија EbS (Europe by Satellite).

Денеска за време на меѓувладината седница гледачите на овој сервис во опцијата јазици покрај јазиците на ЕУ имаат можност да ја следат и на македонски јазик испишан со чиста формулација без фусноти и придавки.

Историски ден, Северна Македонија денеска ги почна преговорите за членство во ЕУ со гарантиран македонски јазик, со билатерални прашања надвор од преговарачката рамка.

Честитки до сите граѓани!

 

Последни вести